Værksteder

Thorshøjgård har (udover undervisningslokaler, IT-lokaler, praktik lokaler, krearum mv.) fem forskellige interne værksteder med veluddannet fagpersonale. Herunder kan du klikke og se/læse mere om, hvad eleverne kan lære og lave på de forskellige værksteder.

Køkken og kantine

Køkkenet ledes af to uddannede kokke, som har stort fokus på sund, varieret og nærende mad.

Thorshøjgårds store køkken og kantine giver god mulighed for, at eleverne kan undervises i både madlavning, anretning, servering, hygiejne, ernæring og sundhed samt i kostplanlægning.

Både køkken og kantine kan efter aftale lejes i forbindelse med større arrangementer og konferencer. Udlejning sker i begrænset omfang. Der er plads til op til 80 personer i kantinen, hvor der er mulighed for at benytte projekter samt øvrigt AV-udstyr.

 

 

Træ- og tømrerværkstedet

På Thorshøjgårds træ- og tømrerværksted undervises eleverne af en faglærer i, at arbejde med forskellige træsorter samt i håndtering af en række forskellige værktøjer og maskiner. Der tilskæres, slibes, saves, boltes og formes mange former for træarbejde.

I træ- og tømrerværkstedet støttes eleverne gennem faglige processer at lære at arbejde med træ i en kreativ proces. Fra god idé til konkret produkt. Eleverne laver mange forskellige ting i træ, som de efterfølgende kan tage med hjem og bruge. Thorshøjgård samarbejder derudover med flere forskellige private leverandører om at lave forskellige produkter til dem, som blandt andet, juicereoler, hvor eleverne indgår i hele processen.

 

 

Auto- og cykelværksted

Thorshøjgård har eget auto- og cykelværksted som sikrer, at den interne vognpark altid er klar til drift og at de unge får viden om, hvordan man reparerer og vedligeholder en cykel. Thorshøjgård har både traktorer, havetraktorer, frontlæsser, busser, lastbil, biler, trailere mv. Derudover har Thorshøjgård en stor samling af cykler, som eleverne kan øve sig på at sætte i stand.

Autoværkstedet tilbyder efter aftale skift af vinter- og sommerdæk, bremsetjek, udskiftning af diverse pærer og montering og afbalancering af dæk mv. mod betaling.

Til daglig betjenes autoværkstedet af en uddannet mekaniker, som underviser op til 4-5 elever ad gangen i vedligehold af biler og cykler mv.

 

 

Gartneriet

Tæt på byen – men midt i naturen. Thorshøjgårds gartneri har to store drivhuse, hvor der i foråret og sommerhalvåret plantes blomster, krydderurter, tomater, agurker og meget mere. Alle planter er af højeste kvalitet, da de vandes, gødes og beskæres jævnligt.

Der er plads til op til 8 elever ad gangen i gartneriet. Her bliver de undervist i at potte og plante frø, beskæring af blomster, håndtering af gødning, vanding, opbinding mv. Den vigtigste læring for de unge i gartneriet handler primært om at blive god til at passe et arbejde. Det handler blandt andet om at møde til tiden, indgå som en del af et fagligt fællesskab, blive i opgaven til den er afsluttet, overholde deadlines, yde en god service mv.

Gartneriet har indgået en række samarbejdsaftaler med blandt andet, Grøntorvet og Menu, som løbende aftager de mange planter og blomster. Derudover tilbyder gartneriet at køre ud med blomster mv., som plantes på blandt andet plejehjem.

Hvert forår inviterer gartneriet til blomsterdage, hvor eleverne viser rundt, giver gode råd og servicerer kunderne i forhold til at købe smukke blomster, grønsager og krydderurter til en rigtig god pris.

 

 

Nøddepakkeriet

Eleverne på Thorshøjgård pakker økologiske nødder, frugt og bær i det lille nøddepakkeri, hvor der er plads til 4-5 elever og én faglærer. Der er indgået samarbejdsaftale med Social Foodies, som støtter lokale bønder i Afrika til en bedre tilværelse.

I nøddepakkeriet pakkes de forskellige produkter i dåser, der sættes låg og etiket på og dåsen datomærkes. Herefter køres produkterne ud til Social Foodies hovedlager i Hellerup.