Information til lærere og pædagoger

Special Skills

Special Skills er for elever i udskolingen, der modtager specialundervisning. Begivenheden holdes hvert år den første onsdag i september, og i 2019 var det den 4. september kl. 10-14 på Thorshøjgård i Ishøj.

Special Skills er et uddannelsesarrangement for elever med specielle forudsætninger. På Special Skills kan eleverne dyste i skills, der er særligt tilpasset deres faglige niveau og samtidig stifte bekendtskab med nogle af de mange muligheder for erhvervsretninger som unge med særlige behov kan dygtiggøre sig indenfor efter grundskolen. Det bliver en festlig dag med masser af faglige udfordringer, musik, læring og underholdning.

Sådan sammensættes hold til skills-dysten

Eleverne tilmeldes i hold af 3 elever (hvis muligt blandes drenge og piger) sammen med deres lærere/pædagoger. Hvis antallet af tilmeldte elever ikke kan deles med 3, må højst én af eleverne på holdet deltage på 2 hold.

Der tilmeldes lærere/pædagoger efter ca. samme fordelingsforhold, som er gældende normering i klassen. Lærere/pædagoger deltager under hele arrangementet og støtter de af deres elever, der måtte have behov herfor.

Niveauopdeling, så alle kan være med

Eleverne niveauopdeles på forhånd , når de skal dyste under Special Skills. På den måde kan næsten alle være med – og alle bliver udfordret. Vi bruger farverne i det piste-system, mange kender fra skiferier, hvor grøn er lettest, rød er mellemsvær og sort er krævende.

Det er lærerne/pædagogerne, der vurderer, hvad der er passende for netop deres elever. Det skal angives ved tilmelding, hvilket niveau eleverne skal dyste på. Her er eksempler på niveauer:

Den grønne piste

  • Sortere bestik
  • Potte planter
  • Speedstacking

Den røde piste

  • Sy knapper i stof
  • Montering af trappe
  • Samle kobberrør

Den sorte piste

  • Pakke-, sorterings- og afvejningsopgaver
  • Folde servietter efter forlæg
  • Matche skruer og møtrikker i plexiglasplade

Man kan også gå off-piste

Skulle der være elever (eller lærere/pædagoger), der ikke føler sig udfordrede nok på dagen, er de velkomne til at gå ”off piste” og prøve kræfter med ”challenge yourself”-opgaverne, som dog er uden for konkurrence.

Et gratis arrangement med diplomer og præmier

Det er gratis at deltage i arrangementet, og der vil være gratis forplejning i løbet af dagen. Alle deltagende elever modtager et diplom ved dagens afslutning og vinderne af de forskellige Special Skills får naturligvis en præmie. Special Skills foregår udendørs samt i opsatte telte.

Program og praktisk info kommer senere

14 dage før arrangementet sender vi en mail til den kontaktperson, der er angivet på tilmeldingsblanketten. Her står alle praktiske informationer om fx dagens program, transport- og parkeringsforhold, hvileområder mm.

OBS! Husk at orientere os, hvis I ændrer kontaktperson.

Film og foto

Vær opmærksom på, at der vil være presse og tv til stede på Special Skills. Ved tilmelding accepterer I, at der filmes og fotograferes på dagen, og at optagelserne kan blive bragt i tv, aviser og på hjemmesider uden yderligere indhentelse af særskilte tilladelser.