Information til Forældre

Special Skills

Special Skills er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor elever med specielle forudsætninger dyster i erhvervsrettede skills, der er særligt tilpasset deres faglige niveau. Det er en festlig dag med masser af faglige udfordringer, læring og underholdning.

En dyst i erhvervsrettede opgaver

Special Skills afholdes på Thorshøjgård i Ishøj hvert år den første onsdag i september, og det sker i et samarbejde med 11 andre uddannelsestilbud for unge med særlige behov. Special Skills er en pendant til den landsdækkende Skills Stafet for 8. klasser, der hvert år dyster i erhvervsrettede opgaver.

Forskellige niveauer, så alle kan være med

På Special Skills dyster eleverne også i hold, men på forskellige niveauer (grøn piste, rød piste og sort piste) afhængig af deres forudsætninger. På den måde kan alle være med – og alle kan blive udfordret. Det er dit barns lærer/pædagog, der tilmelder dit barn og vurderer, hvilken piste dit barn skal dyste på.

Diplom til alle

Special Skills er gratis at deltage i, og de tilmeldte elever får gratis forplejning på dagen. Alle deltagere modtager et diplom ved dagens afslutning, og vinderne af de forskellige Special Skills kåres og får præmier.

Off-piste og Challenge Yourself – for forældre!

Som forælder er du meget velkommen til at besøge os på dagen og overvære aktiviteterne. Du får også mulighed for at gå ”off piste” og afprøve dine egne skills med vores ”challenge yourself”-opgaver, som dog er udenfor konkurrence. Du kan også se og prøve forskellige erhvervsretninger, som unge med særlige behov kan dygtiggøre sig indenfor efter grundskolen.

Foto og film

Vær opmærksom på, at der vil være presse og tv til stede på Special Skills. Deltagelse på dagen er derfor samtidig et samtykke til, at du eller dit barn kan blive filmet og/eller fotograferet på dagen, og at optagelserne kan blive bragt i tv, aviser og på hjemmesider uden yderligere tilladelser.

Praktiske informationer

Dit barns kontaktperson på skolen vil modtage alle de praktiske informationer om Special Skills ca. 14 dage før selv arrangementet. Disse informationer vil blive sendt med dit barn hjem. Her får du f.eks. mere information om programmet for dagen, transport- og parkeringsforhold, hvileområder mm.

Vi ses til Special Skills!