SkillsDenmark og Thorshøjgård inviterer unge med særlige behov til Special Skills 

SkillsDenmark og Thorshøjgård har sammen med 11 andre uddannelsestilbud for unge med særlige behov udviklet Special Skills, der har samme indhold som Skills Stafetten, men som er målrettet udskolingselever med særlige behov, der modtager specialundervisning.

Special Skills er et nonprofit arrangement, der arbejder med at afdække og stimulere faglige kompetencer, interesser og talenter blandt unge med særlige behov. 6. september 2017 fra 10-14 skal eleverne dyste i en række faglige skills, som SkillsDenmark stiller til rådighed på Thorshøjgård.

Målet med Special Skills er, at eleverne i små hold af tre dyster i at løse en række faglige udfordringer og opgaver for derved at finde ud af, hvad de er gode til og hvad de har interesse for. Dagen er sammensat af en lang række forskellige discipliner indenfor bl.a. gartneri, teknik, auto, køkken, snedker, detail, botræning og meget andet.

Sværhedsgraderne er inddelt i niveauer, så alle kan være med.

Hvilke elever kan deltage i Special Skills?

Det er muligt at tilmelde udskolingselever med særlige behov, der modtager specialundervisning. Hent en tilmeldingsblanket her: Tilmeldingsblanket til Special Skills

Inspiration til videre uddannelse

Udover konkurrencerne i skills giver Special Skills de unge og deres lærere mulighed for at møde en række forskellige uddannelsessteder fra Omegnskommunerne, som stiller op med information og aktiviteter, der viser de unge, hvad de kan tilbyde.

Alle deltagere får gratis forplejning i løbet af dagen og alle modtager et diplom ved dagens afslutning. Vinderne af de forskellige Special Skills kåres og får naturligvis en fed præmie.

Har du/I spørgsmål til Special Skills, så kontakt Thorshøjgårds udviklingsleder Stinne Hjorth-Andersen på tlf.: 9339 1414 eller på mail: sh@thgmail.dk og har du/I spørgsmål til tilmelding eller praktik, så kontakt Thorshøjgårds socialrådgiver Kristina Andersen på tlf.: 25980695 eller på mail: ka@thgmail.dk

Kort om SkillsDenmark

SkillsDenmark er arrangøren af DM i Skills, som er de årlige Danmarksmesterskaber for erhvervsuddannelser. DM i Skills finder sted i forskellige danske byer hvert år og næste DM i Skills finder sted i MCH i Herning. SkillsDenmark afholder også Skills Stafetten.
SkillsDenmark udsender derudover unge danske lærlinge og elever til de store internationale konkurrencer “WorldSkills” og “EuroSkills” og i oktober 2017 skal Skills fx. til WorldSkills i Abu Dhabi. Derudover arbejder SkillsDenmark for at fremme erhvervsuddannelsernes image.

Se en film fra DM i Skills 2017 her.
Læs mere om SkillsDenmark her