SkillsDenmark og 12 uddannelsestilbud inviterer unge med særlige behov til Special Skills 

SkillsDenmark, Thorshøjgård og 11 uddannelsestilbud for unge med særlige behov har udviklet og afholdt Special Skills, der har samme indhold som Skills Stafetten, men som er målrettet udskolingselever med særlige behov, der modtager specialundervisning.

Special Skills er et nonprofit arrangement, der afdækker og stimulerer faglige kompetencer, interesser og talenter blandt unge med særlige behov. 6. september 2017 fra 10-14 dystede flere end 300 elever (inddelt i 102 hold) i en række faglige skills, som SkillsDenmark stillede til rådighed på Thorshøjgård.

Målet med Special Skills var, at eleverne gennem de mange faglige konkurrencer skulle samarbejde om at løse en række faglige udfordringer og opgaver for derved at finde ud af, hvad de er gode til og hvad de har interesse for. Dagen var sammensat af en lang række forskellige discipliner indenfor bl.a. gartneri, teknik, auto, køkken, snedker, detail, botræning og meget andet, så eleverne kunne få en forsmag på de mange forskellige muligheder og faglige retninger, der findes efter folkeskolen.

Sværhedsgraderne var inddelt i tre niveauer, så alle kunne være med.

Inspiration til videre uddannelse

Udover konkurrencerne i skills gav Special Skills de unge og deres lærere mulighed for at møde en række forskellige uddannelsessteder, som stillede op med information og aktiviteter, der viser de unge, hvad de kan tilbyde.

Alle deltagere fik gratis forplejning i løbet af dagen og alle modtager et diplom ved dagens afslutning. Vinderne af de forskellige Special Skills blev kåret og fik medaljer og fine præmier.

Har du/I spørgsmål til Special Skills, så kontakt Thorshøjgårds forstander Anette Rubin på tlf.: 9339 0839 eller på mail: ar@thgmail.dk.

Har du/I spørgsmål til tilmelding eller praktik, så kontakt Thorshøjgårds socialrådgiver Kristina Andersen på tlf.: 25980695 eller på mail: ka@thgmail.dk.

Kort om SkillsDenmark

SkillsDenmark er arrangøren af DM i Skills, som er de årlige Danmarksmesterskaber for erhvervsuddannelser. DM i Skills finder sted i forskellige danske byer hvert år og næste DM i Skills finder sted i MCH i Herning. SkillsDenmark afholder også Skills Stafetten.
SkillsDenmark udsender derudover unge danske lærlinge og elever til de store internationale konkurrencer “WorldSkills” og “EuroSkills” og i oktober 2017 skal Skills fx. til WorldSkills i Abu Dhabi. Derudover arbejder SkillsDenmark for at fremme erhvervsuddannelsernes image.

Se en film fra DM i Skills 2017 her.
Læs mere om SkillsDenmark her